Waardebepaling

Zo bepalen we de waarde van je vrachtwagen

Bij Verkoopjevrachtwagen bieden we jou een passend bedrag voor de verkoop van je vrachtwagen. Dit bedrag wordt bepaald door onze taxateurs die grondig onderzoek uitvoeren en hiervoor een proces bij langs gaan, om ervoor te zorgen dat je een eerlijke en duidelijke waardeschatting ontvangt. Dit proces leggen we hieronder uit.

Stap 1: De afspraak inplannen

Wanneer je aangeeft dat je je vrachtwagen wilt verkopen, neemt één van onze taxateurs contact met je op. Vervolgens plannen jullie gezamenlijk een afspraak in en bepalen jullie of jullie de taxatie telefonisch laten plaatsvinden of via een persoonlijk bezoek. Kies je voor een telefonische afspraak? Het kan voorkomen dat er achteraf gevraagd wordt om foto’s op te sturen. We werken volgens regels en richtlijnen die zijn vastgesteld door verzekeringsmaatschappijen en daarom is dit soms noodzakelijk. Op deze manier garanderen we een objectieve en betrouwbare taxatie van je vrachtwagen.

Stap 2: De evaluatie

Om de waarde van je vrachtwagen te bepalen, nemen onze taxateurs belangrijke factoren mee in hun berekening. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de kilometerstand, het productiejaar, het merk en ook de algemene staat van de vrachtwagen. Door deze factoren te beoordelen, kunnen we een gedetailleerde schatting maken om een passend bod te doen voor je vrachtwagen. 

Stap 3: Het taxatierapport

Na de evaluatie ontvang je een taxatierapport waarin de bevindingen van de taxateurs worden samengevat. Hier staat de geschatte waarde van je vrachtwagen in, maar ook hoe de taxateurs tot deze prijs zijn gekomen. Op deze manier kunnen we volledige transparantie garanderen en ben jij ook op de hoogte van hoe we tot ons bod zijn gekomen. Het is mogelijk om over ons bod in gesprek te gaan, mits hier goede redenen voor zijn.

Vraag nu een vrijblijvende taxatie aan

Met onze jarenlange ervaring en kennis van de vrachtwagenmarkt, kun je erop vertrouwen dat we altijd een eerlijke en nauwkeurige waardeschatting bieden voor je vrachtwagen. Wil jij ook je vrachtwagen verkopen? Neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvende taxatie en ervaar hoe eenvoudig het is om je vrachtwagen te verkopen via Verkoopjevrachtvragen.